Wednesday, June 1, 2016

Toukokuu 2016 Cash -640€ Salkku +7.1%

Raha-asiat olivat pahasti hunningolla. Toukokuu oli muuten kokeilujen aikaa. Testasin mm. nukkumiseen vaikuttavia asioita. Olen myös ottanut tavoitteekseni lisätä ulkoilumääriä huomattavasti.



Raha-asiat hunningolla



Raha-asiani olivat hunningolla, kuten otsikosta voi nähdä. Menot eivät olleet kuin viitisenkymppiä odotettua suuremmat, mutta tulot jäivät vajaiksi. Suurin ero odotettujen ja toteutuneiden menojen välillä oli erään urheiluvakuutusmaksun nousu mainitun eron verran. Tämä tuli pyytämättä ja yllätyksenä ja ensi vuonna osaan varautua paremmin etsimällä halvemman vaihtoehdon ajoissa. Tämä tapahtui, koska aloitin liian myöhään asioiden tutkimisen. Kesäkuussa menot ovat satoja euroja vähemmän kuin toukokuussa, kuten odotinkin. Silti minulla on edessä tsemppaamista. Odotan pariasataa euroa miinusta kesäkuulta, mutta se voi heittää satasen suuntaan tai toiseen.



Pörssit USA:ssa taas huipuissa



Pörssikurssit ovat lähes kaikkien aikojen huipuissa Yhdysvalloissa. Pidän tätä yllätyksenä, koska osakekohtaiset tulokset ovat olleet jo pidempään laskusuunnassa. Ymmärrän tämän johtuvan keskuspankkien määrittämistä korkotasoista, joita sijoittajat vertaavat osakkeiden vaihtoehtoihin. Lisäksi tulokset laskivat ensimmäisellä kvartaalilla vähemmän kuin odotettiin. Markkinat ovat heiluneet viime aikoina lähinnä FED:in johtokunnan jäsenien puheiden mukaan. Voi olla, että tämä trendi jatkuu pitkään.



Omista sijoituksistani ei edelleenkään ole juuri kerrottavaa, koska suurempia uutisia on tullut vähän. PKC Group laajensi kiskokalustosopimustaan Bombardierin kanssa maailmanlaajuiseksi mikä sai aikaan suuren hypyn. Todellisuudessa sopimuksen merkitys ei ole niin suuri kuin markkinat ajattelivat. Se lisää liikevaihtoa joitakin kymmeniä miljoonia vuodessa mikä ei ole paljon, kun sitä vertaa yrityksen lähes miljardin liikevaihtoon. Osake on tosin pienivaihtoinen, joten uutiset saavat siihen liikettä.



Kokeilujen toukokuu



Olen viime vuosinä välillä kärsinyt univaikeuksista, mutta tällä hetkellä niitä ei ole. Olen yrittänyt tehdä pieniä kokeiluja, kuten kahvinjuonnin määrän vaihtelua. Lisäksi olen pyrkinyt pitämään läppärini kiinni monta tuntia ennen nukkumaanmenoa. Lisäksi olen yrittänyt lisätä perusliikunnan määrää, koska minulla menee ruumis aina välillä jumiin. Erityisesti tämä koskee alaselkääni, koska istun liian paljon. Toinen syy tähän on, että uskon sen vaikuttavan positiivisesti myös yöuniini. En tiedä kuinka paljon tästä on tehty tieteellistä tutkimusta. Sen sijaan tiedän, että yöunien vähyys vaikuttaa lähes kaikkiin ruumiin ja mielen toimintoihin niitä heikentäen.



Kävin toukokuun lopussa etelä-Helsingin risteilyllä. Reissu oli rankka, mutta hauska. Juhannuksen vietän todennäköisesti lounais-Suomessa. Viime vuoden olin kaupungissa ja oli yksi tylsimmistä keskikesän juhlista koskaan. Tänä vuonna en aio tehdä samaa virhettä. Muita suunnitelmia ei kesäkuulle ole.



Kirjoitusprojektit ovat jatkaneet kehittymistään normaalisti. Aion siirtyä kesälomalle ennen juhannusta. Tämä tarkoittaa lähinnä julkaisemisen jättämistä väliin, koska aion kirjoittaa vapaallakin. Tämä tarkoittaa sitä, että julkaisen tässä blogissa vielä kaksi tai kolme kirjoitusta ennen juhannusta. Kaksi on todennäköisempi vaihtoehto, mutta jääköön nähtäväksi. Lisäksi on mainittava, että kirjastani Raha: Rengistä Isännäksi löytyy muutamia kappaleita ainakin pääkaupunkiseudun kirjastoista. Sieltä niitä voi käydä lainaamassa. Tällä hetkellä kaikki taitaa olla lainassa, mutta varaamalla ne saa kohtuullisen nopeasti luettaviksi. Toivoisin lukijoilta palautetta kirjasta.



Eipä tässä muuta,



Hyvää viikonjatkoa!



-TT

No comments:

Post a Comment