Tuesday, July 5, 2016

Kesäkuu 2016 Cash -240€ Salkku +1.4%

Kesäkuun kuukausikatsaus tulee myöhässä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Jostain syystä lomalla on kovempi kiire kuin normaalisti. Mitään maata mullistavaa ei tapahtunut, vaikka jouduin lomalle viikkoa aiemmin kuin oli tarkoitus teloessani itseni. Vamma on nyt parantunut, joten suurta vahinkoa ei syntynyt.


Tulot ennakoitua satasen pienemmät


Otin hieman takkiini teloessani itseni lomalle ennenaikaisesti. Tuloni jäivät sen myötä satasen pienemmiksi kuin odotin. Menoissa ei tullut muita yllätyksiä kuin se, että juhannuksena meni vähemmän rahaa kuin odotin. Ei merkittäviä summia, mutta kuitenkin. Heinäkuun alijäämän suuruus riippuu siitä kuinka pitkän julkisen liikenteen matkalipun ostan. Lisäksi tulojen kokonaismäärä on vielä epäselvä, koska en tiedä heinäkuun töistä tarkasti. Oletan miinuksen olevan 300€:a, mutta jääköön nähtäväksi. Tämä onkin viimeinen miinuskuukauteni tänä vuonna. Siihen ainakin pyrin.


Brexitillä ei merkitystä


Brexit oli minulle merkityksetön. Omien sijoitusteni Britannia-painotus on lähellä nollaa. Brexit on merkityksetön 95%:lle suomalaisista. En ole poikkeus. En jaksa enempää asiasta kirjoittaa kuin todeta, että jokaisen kannattaa keskittyä asioihin joihin voi vaikuttaa eli itseensä. Kaikki muu on turhaa. Jokaisella on riittävästi tekemistä itsensä kanssa. Kesäkuussa en tehnyt sijoituksilleni mitään. En usko tekeväni heinäkuussakaan mitään. Omistuksistani ei tullut suuria uutisia. Vain suuren eurooppalaisen pankin joutuminen taloudellisiin vaikeuksiin voisi saada minut tekemään jotain. En pidä sitä todennäköisenä. Tämä tapahtuisi todennäköisesti Italiassa. Brittipankit ovat toinen vaihtoehto, mutta en tiedä paljonko se minuun vaikuttaisi.


Heinäkuu ihmiskoe-eläimenä


Koska heinäkuu on enimmäkseen lomaa, on sen aikana hyvä kokeilla muutoksia. En puhu suuremmista muutoksista, mutta pienistä kokeiluista. Aion käyttää vain voita paistaessani ruokiani. Lisäksi aion valita vähempisokerisia vaihtoehtoja, kun teen ruokaa. Näiden kahden asian lisäksi olen päättänyt lisätä hieman oliiviöljyä ruokaani, kun se on mahdollista maun kannalta. Tarkoituksena ei ole laihtua vaan jaksaa paremmin. Mittaan silti painoni kerran viikossa, jotta näen miten muutokset vaikuttavat. En mielelläni ota lisäkiloja ristikseni. Jos niitä tulee niin kokeilu loppuu. Ruokavaliokokeilujen lisäksi tähtään harrastamaan hyötyliikuntaa joka päivä keskimäärin puolitoista tuntia.

Kolmatta kirjaa varten opiskelen 3-4 tuntia per päivä heinäkuun ajan. Alan pikkuhiljaa olla vaiheessa, jossa voin aloittaa kirjoittamisen. Toivon olevani valmis tähän elokuussa. Bloggaamisesta olen kuukausikatsauksia lukuunottamatta tauolla elokuun puoliväliin saakka. Saatan kirjoittaa, mutta en aio julkaista mitään. Mielestäni on hyvä, että kesälomalla eivät lukijanikaan hukkaa aikaa näytön ääressä, joten en viitsi julkaista juurikaan loma-aikoina.

Kesäkuun huippuhetkeni oli juhannus, jonka vietin kohtuullisen tutussa porukassa luonais-Suomessa. Viime vuonna olin samaan aikaan kotona enkä haluaisi toistaa samaa ihan heti uudestaan. Heinäkuulle minulla ei ole suunnitelmia, mutta käyn ehkä etelä-Helsingissä tai jonkun kaverini mökillä mikäli saan kutsun. Jos sitä ei tule niin ei se mitään.


Eipä muuta,


Hyvää heinäkuuta!


-TT

No comments:

Post a Comment