Monday, May 2, 2016

Huhtikuu2016 Cash +195€ Salkku -0.2%

Niille, jotka eivät ole lukeneet aiemmin Vähemmän on Enemmän blogiani voidaan todeta, että olen siirtänyt siellä julkaisemani kuukausikatsauksen tänne. Siinä kerron miten raha-asiani ja muut projektit etenevät. Tämä on ensimmäinen kerta, kun julkaisen katsauksen täällä.

Odotettua parempi huhtikuu. Valitettavasti äkillinen vatsatauti pienensikin hieman tuloja. Odotin miinusta, mutta tein lähes parisataa plussaa. Muuten elämässäni ei tapahtunut mitään erityistä, jos ei lasketa äkillistä vatsatautia. Blogini etenivät halutulla tavalla ja uusi kirjaprojekti jopa hieman paremmin kuin odotin.


Kohtuulliset tulot ja menot tuottavat ylijäämää


Olin yllättynyt odotettua suuremmasta ylijäämästä. Syy siihen oli se, että odotin ”töitä” olevan vähemmän huhtikuussa. Tämän lisäksi odotin tiettyjen pakollisten menoerien tulevan maksuun huhtikuussa, mutta ne siirtyivät toukokuulle. Odotin hieman miinusta, mutta tuli parisataa plussaa. Puolet ylijäämästä tuli menojen siirtymisestä ja puolet odotettua suuremmista tuloista. Minulla oli mahdollisuuksia vielä parempaankin, mutta ylijäämää rokotti odottamaton vatsatauti joka vähensi tuloja noin satasella. Toukokuun alijäämästä tulee iso. Voi olla jopa viisisataa, mutta jääköön nähtäväksi. Tämä selittyy pienillä tuloilla ja suurilla menoilla. Yksi satanen tulee kesäkuun matkalipun maksusta toukokuussa. Verorasitus myös kasvaa huhtikuuhun verrattuna, mutta sen summa on vajaa satanen.


Sijoituksille ei tapahtunut ihmeellisyyksiä


Pörssit elävät omaa elämäänsä eikä suuria muutoksia tapahtunut vähissä omistuksissani. PKC Groupin tulos tulee vasta toukokuun alussa eikä siitä ole suuria uutisia kuulunut. Kävin tosin yhtiökokouksessa ja sain ehkä palkakseni vatsataudin osinkojen lisäksi. Seuraavana päivänä olin nimittäin helvetin kipeä eikä mikään pysynyt sisällä. Asia saattoi olla sattumaa ja vatsatauti tuli muualta. Kokous myös kesti aiempia pidempään.


Pörsseissä ainakin rapakon toisella puolella alkoivat suuryrityksetkin yskiä tuloksenteossa. Apple ja Alphabet eli entinen Google tuottivat rankat pettymykset. Odotan saman menon jatkuvan pidempään. Pörssikurssit ovat yleisellä tasolla vielä liian korkealla verrattuna yritysten tuloksentekokykyyn. Ennen pitkää kurssitkin heräävät todellisuuteen, vaikka korot ovatkin matalat. Emme ole koskaan olleet tällaisessa tilanteessa, jossa korot ovat miinuksella valtionlainoissa. En tiedä mitä tästä seuraa, mutta en pidä tätä tietä järkevänä. En tosin tiedä tästä asiasta muuta kuin sen, että Euroopan tie näyttää olevan sama kuin Japanin.


Henkilökohtainen elämä rullaa eteenpäin


Kolmannen kirjan teossa keskityn lähinnä opiskeluun ja materiaalinkeruuseen, joten siitä ei ole paljon kertomista. Todettakoon, että alan bloggaamaan sen teosta todennäköisesti syyskuussa mikäli ei tule yllätyksiä. Tällä hetkellä asiat menevät hyvin. Parin päivän vatsatautia lukuunottamatta olen ollut ihan kunnossa. Huhtikuussa en ollut missään käymässä, joten aika meni pk-seudulla. Harkitsin lähtöä vapunviettoon Tampereelle, mutta en sitä tehnyt. Toukokuussa käyn etelä-Helsingissä, mutta muuten pysyn kotosalla.

Eipä tässä muuta,


-TT

No comments:

Post a Comment