Sunday, February 5, 2017

Tammikuu 2017 Cash -185€, Salkku +16.7%

Tammikuu oli yllätyksetön kuukausi, mikäli ei lasketa mukaan viimeisen viikon flunssaa. Sitäkään en voi pitää yllätyksenä, koska olen viime vuosina potenut ainakin yhden flunssan. Toivottavasti tälle talvelle ne riittäisivät.

Tammikuun tulot ja menot kutakuinkin arvioidut

Tammikuun menoissa ei ollut suuria yllätyksiä. Muutamien kymppien heittoja tosin arvioidusta ja ne johtuivat lähinnä omasta typeryydestä. Suurehko alijäämä johtuu pidemmän bussilipun hankkimisesta. Tulot olivat kutakuinkin odotetut. Helmikuu on perinteisesti ollut yksi vähämenoisimmista kuukausista enkä odota tänäkään vuonna poikkeusta. Odotan pääseväni plussalle vähintään 150 euroa, mutta hyvällä puristuksella voin päästä enemmänkin. Tähtään tammikuun alijäämän kuittaamiseen. Olen pettynyt mikäli en tähän pääse.

Myin PKC Groupista tehdyn ostotarjouksen seurauksena osakkeeni

Myin PKC Groupin osakkeeni hieman alle ostotarjouksessa maksettavan hinnan. En kokenut tarvetta puristaa muutamia euroja kokonaissummaan lisää vaan luovuin suosiolla osakkeista hieman halvemmalla. Minusta muutaman euron lisäys ei vastaa asioiden henkistä nollaamista. Maksettu hinta oli mielestäni korkeahko, kun katsoo yrityksen lähivuosien edellytyksiä tehdä tuottoja. Jostain syystä se ei ole koskaan päässyt sellaiseen vauhtiin kuin sillä olisi edellytykset markkinajohtajana raskaiden kuorma-autojen johdinsarjojen toimittamisessa. En tiedä onko yritys huonosti johdettu vai onko sen toimiala vaan yksinkertaisesti huono. Pidän tätä ostotarjousta jonkinlaisena onnena, koska olisin todennäköisesti myynyt osakkeeni matalammalla hinnalla. Mitään aavistusta minulla ei siitä ollut. Etsin seuraavaa kohdetta saaduille rahoilleni, mutta en tiedä milloin sellainen löytyy.

Kirjoitusprojektini etenevät suunnitelmien mukaan

Kirjani valmistuminen sujuu aikataulun mukaan. Voin olla jopa hieman edelläkin, mutta tämä antaa mahdollisuuksia pitää kirjoittamisesta hieman lomaa. Tähtään edelleen sen julkaisemiseen vuoden lopussa. Pidän onnistumista todennäköisenä, mutta olen myös realistinen luomisen tuskan suhteen. Jossain vaiheessa voi tulla hetkiä, jolloin kirjoittamisinto hiipuu ja sen löytäminen uudelleen vaatii aikaa. Pidän muiden kirjoitusprojektien loppumista onnistuneena päätöksenä, koska ne vaikuttavat ennen kaikkea henkisenä painolastina. Keskittyminen yhteen projektiin tuottaa myös tulosta, koska on helppo päättää mitä tekee.

Henkilökohtaisessa elämässä olen alkanut tehdä tarkempia muistiinpanoja tekemisistäni

Olen alkanut pitää kirjaa erinäisistä asioista, kuten läppärini käytöstä, ulkoilemisesta ja liikunnasta. Hankin seinäkalenterin, johon merkitsen tietyt asiat. Olen myös alkanut merkitsemään loppuun saakka lukemani kirjat. Tarkoituksena on päästä musta tuntuu ajattelusta eroon ja järkeistää ajankäyttöä. Lisäksi tarkoitus on lisätä hyviä tapoja. Tulevaisuus näyttää miten siinä käy. Ainakin tammikuu meni tällä saralla hyvin. Todelliset sudenkuopat tulevat varmaan myöhemmin. Helmikuussa jatkuvat samat touhut. 

Antoisaa helmikuuta!

No comments:

Post a Comment