Saturday, March 4, 2017

Cash +120€ Salkku +2.8%

Helmikuu oli henkisesti vaikea kuukausi. Tuloja olisi voinut olla enemmän, mutta menot olivat hallussa. Tämä on ollut minulle tyypillinen tilanne jo pitkään. Kirjoitusprojektit ja oman elämänlaadun parantaminen etenevät suunnitelmien mukaisesti. Sijoituksista ei ole paljoa kerrottavaa.

Menot hallussa, tulot ei niinkään

Menoissa ei ole paljoa kertomista. Ne olivat lähes odotetut. Yksi pieni hankinta siirtyi maaliskuulle, joten ne olivat joitakin kymppejä odotettuja pienemmät. Maaliskuu on perinteisesti ollut suurempien menojen kuukausi eikä tämäkään tee poikkeusta. Loppukuusta on vuorossa legojen huoltaminen ja vakuutusmaksu on hoidettava. Ensimmäisen menon suuruudesta ei ole tarkkaa tietoa. Lisäksi etsin itselleni uusia lenkkareita, joten niiden ostaminen voi kasvattaa menoja normaalista. Uskon pääseväni tulojeni ylittävän menoni maaliskuussa, mutta siitä ei ole sataprosenttista varmuutta.

Osakemarkkinat nousussa, ei kannata uskoa tuottojen kasvavan nopeasti pitkään

Nousumarkkinat ovat jatkuneet pitkään. Sijoituksistaan bloggaavien määrä on nousussa ja joitakin väärinkäsityksiä on syytä yrittää oikaista, koska hyvää tarkoittavien neuvojen taso vaihtelee. Tässä lyhyesti muutama nyrkkisääntö, jonka olen itse havainnut hyviksi.

  1. Älä koskaan sijoita niitä varoja, joita voit tarvita seuraavan vuosikymmenen aikana.
  2. Noin 90%:lle sijoittajista on järkevintä laittaa rahansa tasaisin väliajoin mahdollisimman pienikuluisiin isojen pörssien osakeindeksirahastoihin
  3. Älä koskaan sijoita suoraan osakkeisiin mikäli et pysty ITSE suurella todennäköisyydellä ymmärtämään niiden todellisen arvon olevan selvästi osakekurssia suuremman. (Mikäli et ymmärrä edellistä niin älä sijoita osakkeisiin vaan palaa kohtaan 2.)
  4. Kun amatööri kohtaa indeksisijoittamista suurempia tuottoja lupaavan kokeneen ammattilaisen, jää ammattilaiselle liian suuri osa rahoista ja amatöörille vain kokemus.

Nämä nyrkkisäännöt eivät päde kaikkiin tapauksiin vaan niitä noudattamalla pidät todennäköisyydet puolellasi. Jokainen tekee rahoillaan mitä haluaa, joten voi myös valita kiinnostavatko neuvoni vai eivät.

Henkilökohtaisessa elämässä lunta tupaan, kirjoitushommat hallussa

En ala tarkemmin tässä määrittelemään mitä lunta tupaan tarkoittaa, mutta stressitasoni ovat nousussa jälleen kerran. Vaikutukset ovat välillisiä eivätkä koske suoraan minua. Voi olla, että ne ovat väliaikaisia, mutta se jääköön nähtäväksi kunhan saan tarkempaa tietoa asiasta. Elämänlaatuni on muilla mittareilla paranemassa ja olen edennyt uusien tapojen luomisessa. Tähän on mennyt pari kuukautta eivätkä ne ole vielä automatisoituneet. En tiedä kauan tähän menee, mutta tarkistelen tilannetta tasaisin väliajoin.

Tähän blogiin tulee ehkä uusi kirjoitus maaliskussa mikä ei liity kuukausikatsauksiin. Tämä tulee olemaan vain yksi poikkeus enkä ole aikeissa aloittaa blogin kirjoittamista uudestaan. Kirjaprojektini on noin kuukauden edellä aikataulua tällä hetkellä. Siihen voi tulla takapakkeja, joten en tiedä tulenko pysymään etuajassa. Ideaalinen tilanne olisi parantaa nykyisestä, jotta voisin pitää kesäloman siitä. Yritän saada kirjan julkaistua kuukauden ennen kuin alunperin suunnittelin. En silti lupaa sitä.

Hyvää viikonloppua!

-TT

No comments:

Post a Comment