Sunday, September 4, 2016

Elokuu 2016 Cash -300€ Salkku +4.0%

Elokuussa ruumis onnistui kehittämään taas uusia vaivoja, joten tienaaminen ei ollut riittävää. Jouduin ottamaan hieman pakkolepoa. Menot olivat ennakoidut, joten kyse oli jälleen kerran tulopuolesta. Pörssissä ei tapahtunut mitään. Kirjaprojekti nytkähti eteenpäin. Kirjoittaminen alkoi hieman yskähdellen.

Tulot pettymys, menot odotetut

Menot olivat odotetun korkeat. Yksi syy tähän oli vuosittainen satasen luokkaa oleva meno ja toinen oli kahden kuukauden matkalipun ostaminen. Kaikki budjetin osa-alueet olivat linjassa alkuperäissuunnitelman kanssa. Monen euron heittoja suunnitellusta ei ollut. Tulot olivat pettymys, koska ruumiini onnistuu kehittämään aina uusia pikkuvikoja. Tämä on tietysti oma syyni, joten on syytä katsoa peiliin. Ei pitäisi yrittää olla liian ahne, koska se tulee kalliiksi. Tätä asiaa täytyy parantaa ensi kesänä. Tämä on kesien murhe, koska ne ovat fyysisesti raskaampia kuin muut vuodenajat.

Pörssissä ei uutta

Omistukseni eivät kokeneet suuria muutoksia. PKC etenee nyt odotetusti.. Sen kannattavuus paranee, vaikka liikevaihto ei suuria muutoksia koekaan. Indeksien muutoksia en ahkerasti seuraa. Pitkäaikaisen sijoittajan pitää toivoa kurssilaskua, jotta voi ostaa osakkeita kohtuuhinnoin. Monet taas toivovat lähinnä nousua, vaikka sijoittaisivatkin kauas tulevaisuuteen. Itse en hyvin ymmärrä tätä ajattelutapaa, mutta kukin toimii, kuten parhaiten näkee. Keskuspankkien likviditeettiruiskeet pitävät hinnat korkealla. Markkinat ovat niiden toimesta enemmän tai vähemmän rikki. Tätä touhua ne eivät voi ikuisesti jatkaa. Suuri kysymys on se mitä sitten tapahtuu? Toivottavasti ei suurta katastrofia. Tämä kokeilu on ainutlaatuinen. Milloinkaan aiemmin ei niin monet suuret keskuspankit ole laittaneet suurta rahamäärää markkinoille. Kaiken tulevat maksamaan keskituloiset ennemmin tai myöhemmin.

Kirjoittaminen sujuu kohtuullisesti

Pääsin uusimmassa kirjaprojektissani kirjoituspuuhiin. Ne etenevät tasaisesti. Mitään suuria hyppäyksiä etenemisessä ei ole tapahtunut enkä sitä odotakaan. Valitettavasti palautetta ei ole tullut, joten se on pettymys. Se selittyy osittain sillä ettei lukijoita ole niin paljon kuin odotin. Ehkä projekti löytyy hitaammin. Ei se minua kyllä rehellisesti sanottuna paljon haittaa. Ymmärrän myös, että yksittäisiä osia on vaikea kommentoida, koska niitä ei voi verrata suurempaan kokonaisuuteen. En ole editoinut julkaisemiani osia mitenkään, joten niissä voi olla joitakin ongelmakohtia, joihin tulen puuttumaan myöhemmin.

Olen tehnyt sen periaatepäätöksen, että tämä blogi jatkuu suunnilleen vuoden verran ja uuden kirjaprojektini bloggaaminen kestää niin pitkään kuin tarpeellista. Näiden projektien jälkeen en enää todennäköisesti julkaise ainakaan kotimaisella kielellä muuta kuin piksu.netissä olevaa sijoitusblogiani. En löydä enempää sanottavaa. Sen jälkeen minulta ei muuta materiaalia enää suomeksi tule. Kaikki sanottu löytyy kirjoistani, joita voi jokainen ostaa tai olla ostamatta. Uusin julkaistu kirjani löytyy hyvinvarustelluista kirjastoista. Yksi mielenkiintoinen yksityiskohta kirjamyynnistä on se, että elokuu oli myynniltään suurin yksittäinen kuukausi, vaikka en ole markkinoinut kirjaani mitenkään enää moneen kuukauteen. Saa nähdä oliko kyseessä vain yksittäistapaus vai ei. Halukkaat voivat hankkia sen mm. Amazonista. Tämä ei valitettavasti vielä realisoitunut tuloiksi, koska Amazon maksaa rojaltit parissa kuukaudessa. Saan ne joskus syksyn aikana itselleni.

Eipä muuta,

-TT

No comments:

Post a Comment