Wednesday, November 18, 2015

Jaksollisuus, syklit

Jaksollisuus tarkoittaa asioiden toistumista tiettyjen ajanjaksojen välein. Ihmisillä, muilla luontokappaleilla ja muillakin asioilla on omat rytminsä. Sydämesi lyö jaksollisesti, luonnonajat menevät ja vaihtuvat jaksollisesti ja taloussyklit ovat jaksollisia. Nämä rytmit eivät ole aina yhtä pitkiä, mutta ne muistuttavat toisiaan. Jaksollisuuden ja syklien luontaisten rytmien ymmärtäminen auttaa sinua oppimaan, ymmärtämään ja toimimaan paremmin. Ymmärryksesi on vajaa mikäli et ymmärrä luontaisia rytmejä.

Sinä hoidat raha-asiasi paremmin mikäli ymmärrät taloussyklejä. Sinun ei tarvitse tietää tarkasti missä mennään, mutta sinulla tulee olla jonkinlainen käsitys siitä. Taloussyklit ovat sekä lyhyitä ja pitkiä. Lyhyet syklit kestävät noin 5-8 vuotta ja pitkät 75-100 vuotta. Pitkät syklit sisältävät useita lyhyempiä syklejä. Tarkempaa tietoa taloussykleistä voit saada mm. Ray Dalion videosta How The Economi Machine Works joka löytyy täältä Pitkillä taloussykleillä on enemmän merkitystä eri maiden taloudelliseen tilanteeseen kuin yksilöihin. Yksilöt voivat menestyä silloinkin, kun taloudelliset ajat näyttävät pahoilta. Itseasiassa huonot taloudelliset ajat parantavat monien yksilöiden mahdollisuuksia pärjätä muita paremmin.

Luontaisten rytmien ymmärtäminen nopeuttaa oppimistasi. Opit lähes kaiken nopeammin mikäli ymmärrät luontaiset rytmit. Seuraavassa videossa täysamatööri oppii tennissyötön suhteellisen nopeasti hyräilemällä syötön rytmiä. hyräilemälllä syötön rytmiä Syötön opettelu alkaa videossa noin kuuden minuutin kohdalla. Et opi asioita läheskään niin nopeasti ilman rytmin ymmärtämistä. Luonnollisesta rytmistä poikkeaminen valtion velkaantumisessa voi johtaa pidemmällä aikavälillä ongelmiin, kun velka kasvaa nopeammin kuin tuottavuus. Tämä pätee sinuunkin, kun palkkasi kasvaa tuottavuutta nopeammin pidemmän aikaa. Joudut työttömäksi tai laskemaan tulojasi kilpailukykysi tippuessa.

Opettele ymmärtämään jaksollisuutta syklien ja asioiden luontaisten rytmien muodossa, jotta ymmärrät paremmin maailmaa. Voit tätä kautta myös parantaa mahdollisuuksiasi vaurastua. Sinä et voi tarkkaan tietää missä kohdassa syklejä mennään, mutta jonkinlainen tieto niistä helpottaa jo kummasti. Parempi olla suunnilleen oikeassa kuin kokonaan väärässä pätee tähänkin asiaan.


- TT

No comments:

Post a Comment