Tuesday, November 1, 2016

Lokakuu 2016 Cash +205€ Salkku -1.4%

Lokakuussa kaikki meni niin kuin pitikin lukuunottamatta motivaation puutetta eräässä asiassa.

Lokakuussa odotetut plussat, marraskuussa monta muuttujaa

Lokakuussa sain odotetut plussat. Odotin satasta, mutta sain kaksi. Tämä johtuu siitä, että en muistanut Amazonin maksamien tekijänoikeuspalkkioiden tuloa. Ne olivat viime kuussa juuri tuon satasen. Menot ja tulot olivat lähes odotetut. Marraskuun menot ovat hieman epävarmat, koska niissä on useampia muuttujia, joista en tiedä. Yksi on hampaidentarkistus. Mikäli löytyy reikiä niin se tulee odotettua kalliimmaksi. Toinen on iänikuinen ongelma siitä ostaako uuden talvitakin vai ei. Tämä talvi on jo kolmas, kun mietin vanhan korvaamista uudella. Tähän tarkoitukseen tulee sopivasti veronpalautukset. Mikäli kaikki menee putkeen niin menoni ovat tulojeni suuruiset ennen veronpalautuksia ja talvitakin ostoa.

Pörssissä ei suuria muutoksia

Deutsche Bank teki voittoa, joten ehkä se ei ole heti kaatumassa. Amazon lähetti palkat minulle Deutsche Bankin takaamalla shekillä ja sain siitä rahani, joten sekin tukee oletusta pankin pystyssä pysymisestä. PKC:n kvartaalitulos oli pettymys. Yritys kyllä löytää kasvua ja odotuksia siitä, mutta sen tulokset eivät kasva samalla. Vain Suutari eli edellinen toimitusjohtaja on onnistunut pitämään sen tuloksentekokyvyn viimeisen vuosikymmenen aikana, joten mietin riittääkö yrityksen liiketoiminnan laatu yksinkertaisesti vai löytyisikö jostain parempi paikka rahoille. Odotan ainakin vielä kalenterivuoden loppuun, mutta saa nähdä mitä sen jälkeen teen. Voi olla, että olen vain väsynyt odottamaan ja se on huono asia. Kärsivällisyyttä pitäisi vain olla lisää.

Blogin loppu häämöttää

Tällä hetkellä näyttää siltä ettei motivaatiota ylläpitää tätä blogia enää riitä. Todennäköisesti bloggaaminen henkilökohtaisesta taloudesta loppuu vuoden alussa. Jatkan todennäköisesti kuukausikatsausten kirjoittamista ensi vuoden alun jälkeenkin, mutta uutta materiaalia en enää tule julkaisemaan. Minulla on tietty määrä materiaalia, jonka tulen jakamaan ennen lopettamista. Yksi syy tähän on, että useamman blogin tekeminen samaan aikaan saa ajatukseni harhailemaan liiaksi enkä pysty keskittymään tarpeeksi. Toinen syy on, että minulla ei riitä enää materiaalia kirjoittaa lisää. Suurimman osan oppimastani tämän aihealueen parissa olen jo saanut valmiiksi ja laajemman materiaalin kirjoittamisessa joutuisin nuohoomaan pieniä yksityiskohtia, jotka ovat epäoleellisia kokonaisuuden kannalta. Kaksi edellämainittua syytä ovat blogin lopettamisessa ne suurimmat.

Tällä hetkellä keskityn kirjoittamaan mestarisijoittajat työnimellä kulkevan kirjani loppuun. Nykyvauhdilla uskon saavani sen julkaistuksi tammikuussa 2018. Kahdesta ensimmäisestä kirjastani olen oppinut, että tarvitsen vähintään viikon intensiivistä tekemistä saadakseni kirjan julkaisemiskuntoon, kun teksti on valmis. Se vaatii viikon loman ottamista muista asioista. Tämä onnistuu parhaiten jouluna tai kesällä. Kirjat vaativat aina uutta editointia, jossa vähennetään virheitä ja korjataan julkaisueditorilla ulkoasua ja virheitä, joita tuntuu löytyvän aina jostain lisää.

Minulla on myös suunnitelma kirjaprojektin jälkeen ja aion siirtyä kirjoittamaan Lontooksi. Tämä vaatii uutta harjoittelua. Lähes kaikki henkilökohtaiset nykyopiskelut keskittyvät siihen aikaan, vaikka joudun uutta kirjaani varten käymään vielä hieman läpi uusia asioita. Olen löytänyt hyvän prosessin opiskeluja varten. Olen saanut muodostettua pikkuhiljaa rutiinin, jossa keskityn tosissani muutaman tunnin päivässä uuden oppimiseen kuusi päivää viikossa. Olen myös alkanut keräämään muistiinpanoja jokaisesta kirjasta, joita luen. Nämä muistiinpanot tulevat näkymään myöhemmin kirjoittaessani. Tällä hetkellä keskityn uuden oppimiseen. Uskon pystyväni auttamaan useampia ihmisiä tätä myötä kuin mitä pystyisin mikäli jatkaisin kirjoittamista vain kotimaisella kielellä.

Hyvää loppuviikkoa!

-TT

No comments:

Post a Comment