Thursday, December 1, 2016

Marraskuu 2016 Cash +220€, Salkku -4.0%

Yhden aikakauden loppu lähestyy, kun säännöllinen viikoittainen Suomeksi bloggaaminen loppuu lähiaikoina. Marraskuu oli monessa mielessä hyvä kuukausi. Taloudellisesti sitä ei voi pitää menestyksenä, mutta monet muut asiat menivät eteenpäin.

Veronpalautukset hämäävät marraskuun plussissa

Veronpalautukset tuottivat muutamaa kymmentä euroa lukuunottamatta marraskuun kaikki plussat. Hampaita hoidattaessa meni hieman suunniteltua enemmän rahaa, mutta kulut olivat muuten suunnitellut. En ostanut uutta talvitakkia, koska en löytänyt sopivalla hinnalla laadukasta takkia. Sen hankkiminen siirtyi joulukuulle. Tämän vuoksi siitä on odotettavissa miinusmerkkinen. Tällä hetkellä alijäämä tulee varmaan olemaan parin sadan luokkaa, koska oletan uuteen takkiin menevän suunnilleen sen verran rahaa. Muuten ennustan tulojeni olevan menojen luokkaa.

Trump pelästytti pörssit

Trumpin odottamaton voitto pelästytti pörssit, mutta kurssit toipuivat lähes heti. Tämä päivä edusti laumakäyttäytymistä parhaimmillaan. Valistuneille sijoittajille nämä hetket voivat tarjota oston paikkoja. Valitettavasti suurin osa osakkeista olivat minusta kalliita, joten minulle se ei tarjonnut ostopaikkaa. Markkinoista ei ole juuri sanottavaa. PKC Groupista ei tullut merkittäviä uutisia, joten eipä sijoituksista sen enempää.

Kaikella on aikansa

Jatkuva viikoittainen bloggaaminen kotimaisella kielellä tulee osaltani loppumaan tammikuussa. En pidä sijoituskirjani raakaversion julkaisua bloggaamisena vaan kirjan tekemisenä. Tulen varmaan julkaisemaan yhtä kuukausikatsauksiani, mutta en ole varma missä osoitteessa. Minulla on kaksi vaihtoehtoa. Tämä blogini ja Vähemmän on Enemmän blogini, jota en ole julkaissut vähään aikaan. Mikäli lukijoilla on mielipide asiaan niin toivottavasti kerrotte mielipiteenne blogin kommenttiosiossa.

Marraskuun henkilökohtainen elämä meni hyvin eteenpäin. Sain parannettua päivittäisiä rutiinejani. Ne eivät ole lähelläkään täydellisiä, mutta eteenpäin olen mennyt, kuten Timo Jutila olisi sanonut. Olen jakanut hereilläoloaikani kahteen eri osaan. Ensimmäinen osa sisältää lähinnä opiskelua, lukemista ja kirjoittamista. Kaksi edellämainittua asiaa ovat samoja toimintoja muutamia poikkeuksia, kuten lukuunottamatta. Pyrin lopettamaan nämä toiminnot ennen neljää päivästä riippumatta. 

Pidän keskimäärin päivän viikossa vapaana muihin tarkoituksiin. Joskus enemmän ja joskus vähemmän. Pyrin nukkumaan niin paljon kuin mahdollista eli päiväni alkavat normaalisti kahdeksan ja kymmenen välillä, kunhan saan aamutoimeni tehtyä eli syön aamupalan ja juon aamukahvini. Pidän nukkumista parhaimpana tapana taata päivittäisten tekemisteni laatu. Iltatekemiset liittyvät enemmän rahojen tienaamiseen ja vapaa-aikaan, joten niistä ei ole paljoa sanottavaa.

Voin tehdä asiat vielä paljon paremmin, joten aion luoda itselleni joulukuun aikana strategian päästäkseni siihen pisteeseen, johon haluan mennä. Lisäksi aion luoda itselleni toimintaperiaatteet, joita pyrin noudattamaan päästäkseni siihen. Tavoitteena on luoda suuntaviivat lähivuosille. Kerron niistä lisää ehkä seuraavassa kuukausikatsauksessa. Tämä riippuu siitä saanko asiat hoidettua, kuten olen suunnitellutkin. Todellisuudessa kyseessä ei ole hirveän suuret muutokset vaan jatkuva parantaminen. Uskon suunnitelmallisuuden auttavan asiaa.

Eipä muuta,

Hyvää loppuviikkoa!

-TT

No comments:

Post a Comment