Sunday, October 2, 2016

Cash +100€ Salkku -0.7%

Plussalla ekan kerran pitkään aikaan. Silti on pakko olla pettynyt. Mahdollisuudet olisi ollut parempaankin, mutta onnistuin suorittamaan jonkinlaisen töhöilyennätyksen. Se ei tosin aiheuttanut niin suurta tuhoa kuin mahdollista. Kirjoitusprojektit sujuvat vaihtelevasti ja henkilökohtainen elämä kulkee tasaisesti.

Plussalla, mutta ei tarpeeksi

Menopuoli pysyi pari kymppiä pienempänä kuin oletin. Yksi syy on pienemmät maksetut verot. Tulopuolella olisi ollut kirittävää. Onnistuin telomaan nilkkani kävellessä, joten siitä tuli noin satasen tulojen vähennys. Toinen syy oli laiskuus. Ahkerampana olisin voinut tienata vielä satasen enemmän. Lokakuussa pitäisi tehdä yksi välttämätön vaateostos, mutta muuten menot ovat normaalit. Tällä hetkellä tiedän parin ekan viikon tuloni. Tällä hetkellä näyttää, että jään noin satasen plussalle mikäli loppukuu sujuu tienaamisen osalta, kuten odotan.

Deutche Bank ei kaadu.

Viime päivinä Deutsche Bank on ollut otsikoissa. En usko sen kaatumiseen, mutta nykyisen kaltaisena jättinä se ei tule pysymään. Joku maksaa laskun ja se on joko osakkeenomistajat tai veronmaksajat. Valitettavasti tässä tapauksessa pidän todennäköisenä, että veronmaksajien kärsiessä myös suomalaiset saavat osansa. Sama juttu oli välimeren maiden ja Irlannin pankkikriisin kanssa. Saksalaiset veronmaksajat eivät joutuneet maksamaan läheskään niin paljon kuin mitä olisi pitänyt. Suuri osa saksalaisten laskusta siirrettiin muille maille. Näin tulee todennäköisesti tapahtumaan uudestaan mikäli tilanne menee niin pitkälle kuin odotan. Sijoituksilleni ei tapahtunut mitään syyskuussa pienoista heilahtelua lukuunottamatta.

Kirjoitusprojektit etenevät

Luomisen tuskaa ja sen riemua. Aina välillä hommat sujuu kuin strömsössä ja välillä ne tuntuvat liian vaikeilta. Syyskuu oli enemmän tuskaa kuin riemua, mutta eteenpäin menin silti. Jostain syystä syksyisin on vaikeampi motivoitua kirjoittamiseen. Olen huomannut saman ilmiön aiemminkin. En tiedä syytä. Ovatko muut bloggaajat huomanneet samaa ilmiötä? En ole yllättynyt mikäli se ei koske muita. Itse olen huomannut ilmiön, että kotona on vaikeaa saada riittävästi aikaan. Kun menee kahvilaan tai muualle niin keskittyy paremmin ja homma etenee. Pitäisi vaan useammin lähteä ulkomaailmaan. Tämä tosin vaatii minulta aina vapaapäivän, jotta se onnistuu. En saa iltaisin juuri mitään aikaiseksi, joten on pakko kirjoittaa päivällä. Aikatauluni toki mahdollistavat sen, mutta iltamenojen iskiessä ei tule mieleen lähteä koko päiväksi pois kotoa.

Töhöilyennätys

Olen aina ollut loukkaantumisherkkä urheillessani, mutta tein viime viikolla alussa ennätyksen sähläyksessä. Astuin kuoppaan puhelintani jostain syystä räpläillessäni. Nilkka vääntyi ja turposi, mutta on parantunut nopeasti. En ollut edes humalassa vaan kävelemässä kohti junaa ja menossa kaverilleni. Se ei vaivaa minua enään. Olen vääntänyt nilkkani lukemattomia kertoja, mutta en koskaan kävelemällä. Vaikea enää keksiä miten voisin satuttaa itseäni enää typerämmin. Onneksi tämä tapahtui ”talvikaudella”, joten tulot eivät tippuneet nollaan. Henkilökohtaisessa elämässäni minulla ei ole suurempia suunnitelmia lokakuulle.

-TT

No comments:

Post a Comment